First Row Muziektheatergroep

De First Row Muziektheatergroep bestaat uit twee groepen, één in Utrecht en één in Amsterdam. Beide groepen spelen in november 2024 het kostuumdrama Marcus Antonius. De audities zijn gestart. Daarvoor kun je aanmelden.

Audities

In februari houden wij audities voor nieuwe spelers. Wil jij samen met anderen spelen in een muziektheaterproductie, werken aan jouw spel en zangervaring en kun je zingen (ook beginnersniveau is welkom)? Meld je dan aan voor onze auditie!

Meer informatie en aanmelden voor audities

Onze groep

Onze groep bestaat uit gedreven spelers die zichzelf willen ontwikkelen en willen profileren. Dat kan op het gebied van muziektheater zijn met zang en spel én ook gewoon om persoonlijk te groeien. Al meer dan 400 spelers zijn jou voorgegaan. Beginnende amateurs en (semi-)professionals hebben geschitterd in onze zelfgeschreven en geproduceerde muziektheaterproducties.

Onze muziektheaterproducties zijn zo geschreven dat alle prominente rollen hun eigen zanglijnen hebben. We werken met 2 casts, waarbij tijdens de voorstelling 1 cast de prominente rollen speelt en de andere cast in het ensemble zit. Bij de andere voorstelling draaien we de casts om. Zo kan iedereen persoonlijk schitteren in een prominente rol, hebben we minder problemen als iemand uitvalt en kunnen we meer optredens plannen. De groep bestaat uit ongeveer evenveel mannen en vrouwen van verschillende leeftijden vanaf 18 jaar.

Trainingen en repetities

Planning:
De repetities vinden 1 x per week plaats.
Utrecht groep: Traint op dinsdagavonden van 19:30-21:30 uur.
Amsterdam groep: Traint op maandagavonden van 19:30-21:30 uur.
De regie-/toneel- en zangrepetities zijn om de week gepland.
Er zijn ook 3 doorlooprepetities op zaterdagen gepland. In die weken vervallen repetities op maandagen of dinsdagen.
In de zomer lopen de repetities door en i.v.m. de vakanties van spelers concentreren we dan meer op de individuele fine-tuning van spel en zang of kleinere scènes.

Instuderen:
Voor het instuderen van de zangnummers hebben we partituren en ingezongen of ingespeelde oefenbanden. Ook krijg je een script.
We concentreren in het begin van het traject vooral op het instuderen en interpreteren van de teksten, het inleven en gestalte geven van de rollen en het instuderen van ensemble nummers.

Het traject bestaat uit repetities van het stuk en trainingen en om je te ontwikkelen op het gebied van zang, spel en bewegingstheater. In onze muziektheaterproducties is er bijna geen dans, wel veel bewegingstheater.

Werktheater:

In de loop van het repetitieproces gaan we het stuk (her-)bouwen. Het stuk heeft al in 2006 en 2007 gespeeld, alleen in 2024 gaan we het stuk anders uitvoeren en de scènes opnieuw opbouwen. Deze keer niet vanuit een groot vlak, maar vanuit een levend standbeeld. Daarin werken regisseur en spelers samen naar een nieuwe vorm binnen het eindbeeld wat de regisseur heeft.

Productie Marcus Antonius

Optredens:
Van 22 t/m 24 november 2024 hebben we 4 optredens gepland in het Polanentheater te Amsterdam. Dat kunnen er nog meer worden afhankelijk van de grootte van de groep.
Meer informatie over de productie kun je hier vinden (scherm opent in en nieuw venster.

Details:

  • Het stuk duurt 2 uur en 10 minuten exclusief de pauze.
  • De compleet georkestreerde muziek op band loopt helemaal door, ook als er gesproken wordt.
  • De cast bestaat uit 11 prominente rollen waarvan 5 mannelijke en 6 vrouwelijke spelers. Daarnaast ook ensemble spelers die vooral de koorpartijen dragen.

Meespelen

Meespelen gaat op basis van contributie. Dat is € 49,50 per maand t/m de maand waarin we optreden.
Daarvoor train je iedere week, bekostigen we de kostuums, trainingsruimtes, trainers en andere bijkomende kosten.

Bekijk hier de auditiepagina