Auditeren muziektheaterproductie Marcus Antonius 2024

Onze First Row Muziektheatergroep brengt het muziektheaterstuk Marcus Antonius in november 2024 op de planken. Je kunt hiervoor auditie doen. Meer informatie vind je op deze pagina.

Direct naar het auditieformulier

Verdere informatie

Wil je meer weten over de muziektheatergroep, het muziektheaterstuk of de personages? Onderstaande links helpen je verder.


De productie

Deze productie wordt uitgevoerd door onze First Row Muziektheatergroep.
De groep is opgesplitst in twee casts:

  • Cast regio Utrecht, traint in Utrecht (stad).
  • Cast regio Amsterdam, traint in Amsterdam.

Ieder cast biedt plaats voor 11 prominente rollen (ontmoet deze personages), eventueel aangevuld met spelers die alleen ensemble rollen willen spelen.
Iedere prominente rol heeft solo’s en/of duetten.
Onze muziektheatergroep staat open voor iedereen die zich wil ontwikkelen en/of wil profileren. Van amateurs tot professionals die ervaring willen opdoen (b.v. andere discipline) of zich willen profileren vanaf rond 18 jaar.

Optredens en repetities

We treden 4 x op van 22 t/m 24 november in het Polanentheater in Amsterdam. Iedere cast speelt 2 x een prominente rol en 2 x in het ensemble.

Repetities en trainingen
Het proces naar de voorstelling bestaat uit repetities en trainingen. Met de repetities werken we naar kwalitatief stevige voorstellingen. De trainingen zijn gericht op het verbeteren van zang, spel, bewegingstheater en rolbeleving van iedere speler. We hebben overigens nauwelijks dans in onze producties.

Planning
De cast regio Amsterdam: maandagavonden, 19:30 - 21:30 uur in Amsterdam.
De cast regio Utrecht: dinsdagavonden, 19:30 - 21:30 uur in Utrecht.

Verder plannen we om de paar maanden een doorloop op een zaterdag of zondag, waar beide casts bij elkaar komen en het stuk 2 x doorgespeeld wordt. In de week van deze doorloop, vervallen de maandag en dinsdag repetities.

Om je rol en zangnummers in te studeren krijg je het script, partituren van de partijen die je zingt en oefenbanden met de ingezongen zanglijnen van

Audities en voorwaarden deelname

Zang
Voor hoofdrollen is zangervaring vereist.
Voor de bijrollen in ieder geval niet vals kunnen zingen en een ritme gevoel. Datzelfde geldt als je alleen een ensemble rol wil vertolken.

Spel / bewegingstheater
Vooral werkbaar zijn t.a.v. de regie.

Mentaliteit
Samen met anderen een kwalitatief stevig resultaat willen neerzetten.
Open staan voor groei en ontwikkeling en verbetering.
Partijen instuderen volgens afgesproken data, zodat het repetitieproces niet stagneert.
Aanwezig zijn bij afgesproken trainingen of repetities.

Bijdrage
Deelname gaat op basis van een maandelijkse bijdrage. Daarmee worden je kostuums, trainingskosten, e.d. van betaald. Het maandelijkse bedrag is € 49,50 incl. btw.

Auditieprocedure

  • Je kunt inschrijven via het onderstaande formulier of ons bellen (0343-701046) als je vragen hebt of extra informatie wil.
  • Bij deze eerste kennismaking doen we een stemtest, bekijken we samen of je genoeg aanwezig kunt zijn, welke rol je eventueel zou kunnen vertolken en krijgt de regisseur een indruk of je in de groep en bij het stuk past.
  • Zo ja, kun je mee proeftrainen met de groep.
  • De definitieve keuze voor een rol gaat in overleg uitgaande van de rollen die er nog zijn in combinatie met jouw spel- en zangmogelijkheden.

Auditieformulier

In deze muziektheaterproductie ligt de focus vooral op zang en spel en bewegingstheater. Dans is vrijwel geen onderdeel van deze productie.
In de Marcus Antonius productie zit bijna geen dans, wel veel bewegingstheater.

We houden rekening met jouw voorkeur voor een rol. Criteria of een rol bij je past ligt vooral bij je ervaring op het gebied van primair de zang en secundair je spel. Daarbij ook belangrijk is of je een specifieke rol binnen een relatieve korte trainingstijd stabiel op het podium kan zetten.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


Hieronder een aantal foto's van deze productie in 2006 en 2007.