Over de organisatie
First Row Entertainment is een entertrainment bedrijf, gespecialiseerd in muziektheater en is opgericht door event organisator en muziektheaterproducent Ralph Kaper in 2002. In 2016 voegden Job Gerlings en Ralph Kaper hun bedrijven JMG Marketing en First Row Entertainment samen en werd het bedrijf onderdeel van KaperGerlings v.o.f. www.kapergerlings.nl (de link opent in een nieuw venster). Onder het KaperGerlings Instituut valt ook de Samenlevingsacademie www.samenlevingsacademie.nl (de link opent in een nieuw venster).

Muziektheater
First Row Entertainment heeft 17 eigen muziektheaterproducties op de planken gezet. Menselijke waardigheid, de menselijke verhoudingen, onze samenleving en leefomgeving zijn terugkomende thema's in de producties. Van 2011 tot en met 2021 heeft (mede-)eigenaar Ralph Kaper zijn focus gelegd op de opbouw van het KaperGerlings Instituut en de Samenlevingsacademie. In 2021 is het schrijfproces begonnen van het muziektheaterstuk TIJD en de voorbereidingen voor de expositie 'Kruispunten in je leven' waar het muziektheaterstuk een onderdeel van wordt.

Entertrainment
In enterTrainment komt leren en entertainment samen. Om beter tot elkaar te komen of samen te werken in een laagdrempelige muziek- en/of theatervorm. First Row Entertainment heeft honderden workshops, evenementen en trainingen georganiseerd in de loop van de jaren voor organisaties, bedrijven, particulieren en scholen.
Naast de vele particuliere klanten organiseerden we door de jaren heen entertrainment voor bijvoorbeeld het ID-college, het Baudartius college Zutphen,de  P&O afdeling Ministerie van algemene zaken, de P&O afdeling van Arcadis, het landelijk ICT projectteam van de KLPD, het ICT team van Politie Gooi & Vechtstreek, het Rijnlands Revalidatiecentrum, het NIOD, de stichting Emma Utrecht, het team Randstad Houten, het ICT projectteam van Prorail, het projectteam NUON, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, de gemeente Zevenaar, de Eurogames, de Stichting Sondheim & Co, de Opera festival, La Bonbonnière Maastricht, de Elf Fantasy Fair, het ICT projectteam Fortis, alle medewerkers van de Stichting Sint Jacob, de directoraat Rabobank, het projectteam van Miramedia.
We organiseerden en gaven trainingen voor o.a. ExplainIT, NCOI, SignOn en VO-raad, gemeente Heythuisen.