Ik ben gestart met mijn project Kruispunten In ons leven komen we veel kruispunten tegen. In onszelf, met de mensen waarmee we leven, op de plek waar we wonen en in de loop van de tijd.

Zo komen gebeurtenissen in ons leven vaak samen. Soms kruispunten waar je keuzes maakt die het verloop van je leven verder bepalen. Bijvoorbeeld omdat je geïnspireerd raakt door iets wat gebeurt of in contact met iemand of anderen. Maar ook kruispunten waar jij, ik en wij geconfronteerd worden met maatschappelijke, ecologische processen of ziekte en het proces van dood en nieuw leven.

Met mijn project kruispunten verken en onderzoek ik samen met jullie hoe kruispunten ontstaan, ontwikkelen, wat ze met ons doen.
Dat doe ik door middel van dialoog aan te gaan met interviews, blogs en documentaires. Bijvoorbeeld korte documentaires met mensen die iets specifieks hebben meegemaakt in hun leven en daarbij keuzes hebben gemaakt of moeten maken of iets overwonnen hebben. Interviews met vakmensen die visies hebben over kruispunten ten aanzien van de kijk op leven, maatschappij, geloof, werk, technologie en onze leefomgeving.

Uiteindelijk giet ik de vele ervaringen, ideeën en in 3 muziektheaterprojecten die ik de komende jaren wil realiseren.
De eerste muziektheaterproductie is TIJD. Het schrijfproces van dit stuk ben ik met mijn moeder Leen gestart in 2009, vlak voor zij een zware herseninfarct kreeg. De dood van mijn moeder 1 ½ jaar geleden was een kruispunt waarbij ik besloot om het stuk verder te ontwikkelen. Het stuk is gebaseerd op het proces van ouder worden en de keuzes die we in ons leven maken. Het stuk is gebaseerd op tijdloze schilderijen van de beroemde Amerikaanse schilder Edward Hopper Zowel het proces als de uitvoering van TIJD zal gecombineerd worden met korte documentaires, shortfilm, interviews en lezingen ten aanzien van de centrale thema’s die in TIJD uitgelicht worden, zoals bijvoorbeeld levenslust, wilskracht, liefde, berusting. Het proces is een organisch proces, zoals ons leven ook constant aan veranderingen onderhevig is.

Wil je het proces volgen, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief
Heb je ook kruispunten in je leven die je met me wil delen neem dan contact met me op. Dan ga ik graag met je in gesprek.
Groet Ralph Kaper