Vrijheid start in onze geest.
In dit meer dan 2 uren durende muziektheaterstuk zoeken de personages naar innerlijke, lijflijke en maatschappelijke bevrijding.
Marcus Antonius zit gevangen in een kluwen van verwachtingen. Oude verwachtingen die zijn vader van hem had en gevangen in een maatschappij van rangen en standen.
Octavia is verstrengeld is verstrengeld met haar man en vindt een weg om zich van hem te bevrijden zonder hem los te laten.
Spartacus strijd om zjin vrijheid weer terug te krijgen...

Deze musical gaat over onze relaties met andere mensen, welke keuzes we daarin maken en wat de impact daarvan kan zijn als je je laat leiden door eerzucht, hoogmoed, haat, oude mechanismen uit je opvoeding of als je in verschillende klassen bent opgegroeid of hoort. Het stuk gaat over de zoektocht van vrijheid in de geest. In 2007 werd nog een complete nieuwe beginscène Marcus Antonius is de eerste musical die Hubert ter Meulen en Ralph Kaper samen hebben gecomponeerd en gearrangeerd. Het stuk is helemaal door gecomponeerd en telt 28 zangnummers variërend van zwoele en gevoelige musicalnummers tot pittige rockmusical nummers. De twee componeerstijlen van de beide heren vullen elkaar aan. Hubert ter Meulen schrijft doorgaans meer dramatische en stevige nummers terwijl de zangnummers van Ralph Kaper juist doorgaans, zachter en gevoeliger zijn. De synthese van hun stijlen hebben geleid tot pakkende nummers als `Liefde of Lust` en het indrukwekkende eindnummer `Vrijheid'.

Verhaal
Marcus Antonius is een Romeinse veldheer, die het gevoel heeft dat hij zich constant moet bewijzen. Hij walst vaak over de gevoelens van anderen heen. Zijn vrouw Octavia, zijn broer Demetrius, zijn beste vriend Centurion, zijn oude liefde Lydia, zijn oude jeugdvriend Crassus, zijn opponent Spartacus en drie oud-slavinnen die een gladiatorenschool runnen, laten hem beseffen waar hij mee bezig is en waar zijn probleem vandaan komt. Hedendaagse herkenbare persoonlijke en gevoelige thema's zijn in een Romeins jasje gestoken. Dit musical drama telt 4 aktes en duurt in totaal 2 uren met 28 zangnummers en muzikale intermezzo's met korte dialogen.

Creatives
Script & regie: Ralph Kaper
Muziek en teksten: Ralph Kaper & Hubert ter Meulen
Kostuum-, styling- en kleuradvies: Arletta Kaper

Optredens:
De optredens zullen in het voorjaar 2023 plaatsvinden. We zijn bezig met de planning.

Casting:
Binnenkort kun je je aanmelden om mee te spelen. Wil je al meer informatie mail of bel ons.