Over de productie
In januari tot en met maart 2008 werd de meer dan 2 uur durende muziektheaterproductie Outcasts 9 opgevoerd in Utrecht. In 2011 werd de musical nog 4 keer opgevoerd door 2 nieuwe casts.
Hoe vervreemd kan een mens zijn als hij ontaard is van de grond waar hij is geboren? De musical Outcasts wil ons bewust maken hoe wij omgaan met onze aarde, onze samenleving, onze medemens en met onszelf.
Het stuk speelt in de toekomst en belicht zeer actuele thema’s zoals de situatie van de aarde, samenleving-/integratieproblematiek en volksgezondheid op een speelse theatrale en vaak luchtige manier aan de kaak worden gesteld.  

Het verhaal
De aarde heeft zijn strijd gestreden. De mens zoekt zijn toevlucht op de Arc, op zoek naar de nieuwe wereld waar ze kunnen aarden. Bovendien wordt de mensheid geteisterd door een virus dat de hele mensheid onvruchtbaar heeft gemaakt. Een vrouw blijkt onvruchtbaar te zijn. Ze verongelukt en word in een machine ingebouwd door haar zus die de hoogste bestuurlijke functie van de aarde bekleedt. Deze machine is in het leven geroepen als project om het voortbestaan van de mens te garanderen. Er worden zes mensen geboren met zeer uitgesproken karakters en uiterlijke kenmerken. Het volk is vervreemd van zichzelf door het vertrek van de aarde  en is ontevreden. Ze sluiten deze mensen buiten. Een miljardairvrouw komt er  achter dat haar man vader is van deze zes mensen en stiekem is vreemdgegaan. Ze zint op wraak, werpt de rechtelijke macht omver en sticht een militaristische staat...

Creatives
Regie, script en kostuumontwerp: Ralph Kaper
Muziek, teksten en orkestratie: Ralph Kaper & Hubert ter Meulen
Uitvoerende producent: Ralph Kaper
Decorontwerp: Ralph Kaper
Video-ontwerp en -montage (decor): Johan Zandbergen

Uitvoeringen en cast
Het stuk werd door 4 casts (totaal 44 spelers) totaal 9 keer opgevoerd in grote zaal van theater Kikker te Utrecht.

Foto's

Muziek

De lijst met zangnummers volgt nog.