Over de productie
Wanneer liefde obsessief wordt dan heeft dat niet meer te maken met onvoorwaardelijke liefde. Dat kan leiden tot bezitsdrang en manipulatie waarbij veel betrokkenen gekwetst kunnen worden. Dat overkomt Melanie, die auditie doet in de showmusical Medusa voor de gelijknamige rol.
Begin 2003 startte muziektheaterproducent Ralph Kaper met de voorbereidingen voor deze muziektheaterproductie met de gedachte dat deze productie als dinershow opgevoerd kon worden. Ralph zocht getalenteerde spelers bij elkaar en een creatief team om het stuk op te bouwen. Met een dubbele cast werd het 70 minuten stuk organisch opgebouwd en daarna landelijk uitgevoerd.
In 2005 besloot Ralph het stuk te transformeren naar een grotere muziektheaterproductie met 2 nieuwe casts. Ralph Kaper herschreef het verhaal en Mark Lobenstein componeerde en arrangeerde een aantal nieuwe nummers. De showproductie Medusa werd onderdeel van een 2 uur durende raamvertelling over acteurs in de jaren 30 die de showproductie opvoerden.
In 2009 besloot Ralph Kaper het stuk nog iets uit te breiden om de karakters en lotgevallen meer diepgang te geven en er werd een kwartier bijgeschreven en gecomponeerd in het begin van het stuk door Ralph en Mark.

Verhaal
Het verhaal gebaseerd op het mythologisch Oudgriekse verhaal over Medusa. Thema's als onmacht, verdriet, pijn, eenzaamheid zijn terugkerende thema's in dit onroerend verhaal. In de 30er jaren wordt de showproductie Medusa opgevoerd. De lotgevallen, interactie en intriges van de acteurs en de rollen die ze spelen in de Medusa showproductie lopen langzaam in elkaar over.
Een nieuwe actrice Melanie doet auditie voor de rol van Medusa. De producent Arnold wordt verliefd op haar en raakt door haar geobsedeerd. Anna de vrouw van Arnold is een gevierde actrice. De diva heeft tevens een financieel minderheidsbelang in de productie. Zijn moet de hoofdrol van Medusa afstaan en genoegen nemen met de rol van Athena. Melanie ontmoet Peter, die de hoofdrol van Perseus gaat spelen waar ze een verhouding mee krijgt. Tijdens de repetities en optredens van de Medusa show maakt Anna backstage het leven van Melanie ondraaglijk.
Als Melanie en Peter besluiten te trouwen speelt Anna haar laatste troef uit en zorgt dat Melanie als Medusa haar einde vindt.

Cast
De musical werd door 2 verschillende casts uitgevoerd.

Multimedia

Muziek

Muziek en arrangementen: Mark Lobenstein. Teksten: Ralph Kaper

De muzieklijst volgt nog