Over de productie in 2004
Begin 2003 startte muziektheaterproducent Ralph Kaper met de voorbereidingen voor deze muziektheaterproductie met de gedachte dat deze productie als dinershow opgevoerd kon worden. Ralph zocht getalenteerde spelers bij elkaar en een creatief team om het stuk op te bouwen. Met een dubbele cast werd het 70 minuten durende stuk organisch opgebouwd en daarna landelijk uitgevoerd.
In 2005 besloot Ralph het stuk te transformeren naar een grotere muziektheaterproductie met 2 nieuwe casts. Ralph Kaper herschreef het verhaal en Mark Lobenstein componeerde en arrangeerde een aantal nieuwe nummers. De showproductie Medusa werd onderdeel van een twee uur durende raamvertelling over acteurs in de jaren 30 die de showproductie opvoerden.
In 2009 besloot Ralph Kaper het stuk nog iets uit te breiden om de karakters en lotgevallen meer diepgang te geven en er werd een kwartier bijgeschreven en gecomponeerd in het begin van het stuk door Ralph en Mark.

Verhaal 2004
Het verhaal gebaseerd op het mythologisch Oudgriekse verhaal over Medusa. Thema's als onmacht, verdriet, pijn, eenzaamheid zijn terugkerende thema's in dit onroerend verhaal. In de 30er jaren wordt de showproductie Medusa opgevoerd. De lotgevallen, interactie en intriges van de acteurs en de rollen die ze spelen in de Medusa showproductie lopen langzaam in elkaar over.

Creatives

Regie: teksten en script: Ralph Kaper
Regie: Ronald Wolthuis
Spelbegeleiding: Olaf van der Ven
Muziek: Mark Lobenstein
Muzikaal leider en zangcoaching: Eva Scholtens
Choreografie: Lucia Orlando
Kostuums: Arletta Kaper

Uitvoeringen
Met een dubbele cast werd het stuk 13 keer uitgevoerd in Utrecht, Amsterdam, Breda en Maastricht en Almere.

Foto's