First Row Entertainment is gespecialiseerd in muziektheater. In de eigen muziektheaterproducties staan de menselijke waardigheid, de menselijke verhoudingen, het samenleven en onze wereld waarin we leven centraal. De firma organiseert (muziek-)theaterentertrainment voor bedrijven, teams, particulieren en scholen. First Row Entertainment is sinds 2016 onderdeel van het KaperGerlings Instituut.

Over First Row Entertainment

Sinds 2006 is First Row Entertainment een bedrijfsonderdeel van het opleidingsinstituut en evenementenbureau KaperGerlings.
In de afgelopen jaren organiseerde de firma jaarlijks veel evenementen, trainingen en entertrainment. Ook produceerde de organisatie eigen muziektheaterproducties die een platvorm waren voor meer dan 400 amateurs, semi-prof en professionals die zich konden ontwikkelen en te profileren.
Frst Row Entertainment heeft sinds 2003 17 eigen producties op de planken gezet en ook jaarlijks veel workshops, entertrainment, trainingen en evenementen gedraaid voor bedrijven, teams, scholen en particulieren.

In de muziektheaterproducties hebben meer dan 400 spelers van amateur tot professionals hebben zich kunnen ontwikkelen in 104 optredens.
De thema's van de producties gingen o.a. over menselijke verhoudingen, over samenleven, over onze wereld van verleden naar toekomst.
Vanaf 2020 start First Row Entertainment als bedrijfsonderdeel van KaperGerlings met de nieuwe muziektheaterproductie Tijd. Niet meer met grote gezelschappen maar met een select gezelschap en muziektheater thematisch geintegreerd met film, youtube, blogs, lezingen en interviews.

Historie en toekomst

2003. In 2003 richtte Ralph Kaper First Row Entertainment op als eenmanszaak. De firma organiseerde evenementen, workshops en trainingen. Dinershows waren in die tijd erg populair en Ralph wilde een muziektheater-dinershow produceren en exploiteren. Hij schreef het script en teksten van de muziektheatershow "Het Hoofd van Medusa" en samen met componist Marc Lobenstein, regisseur Ronald Wolthuis en choreografe Lucia Orlando ging de muziektheaterproductie landelijk in 2004 live.
In deze productie speelde Hubert ter Meulen mee die in 2005 business partner werd. First Row Entertainment werd toen een vennootschap onder firma. De firma was gevestigd op een eigen locatie en naast evenementen en trainingen ontwikkelden en produceerden de heren steeds meer muziektheaterstukken.

2008.
In 2008 besloot Hubert als vennoot uit de firma te stappen en zijn zang en zangpraktijk verder te ontwikkelen. First Row Entertainment werd weer een eenmanszaak. Ralph richtte stichting Musicalgroep Utrecht op om de inmiddels lopende productie Medusa door te laten gaan. Daarbij vroeg hij spelers om ook deel te nemen in het bestuur en organisatie. Naast zijn bestuurlijke taak, regisseerde hij en werd de productie nog steeds via First Row Entertainment gerealiseerd.

2009. De spelers in het bestuur wilden hun eigen repertoire kiezen en Ralph besloot om als penningmeester, secretaris en regisseur uit Musicalgroep Utrecht te stappen. Zo kon hij weer op First Row Entertainment richten en zijn artistieke vrijheid behouden. Naast de trainings- en evenementenbusiness schreef en produceerde hij het muziektheaterstuk Spartacus de Strijder en bracht als eenmanszaak de Reünie (een oudere productie, licht aangepast) Outcasts (ook een oudere productie) en een nieuwe productie Wat kan beter op de planken. De laatste productie werd in 2011 op de planken gebracht.

2009-2016. De invloed van de economische crisis duidelijk voelbaar. Ralph richtte de activiteiten van First Row Entertainment vooral op bedrijfsmatige trainingen en evenementen en educatieve muziektheatertrajecten op diverse scholen. First Row Entertainment fuseert in 2016 met J.M.G. Marketing en wordt onderdeel van het KaperGerlings Instituut.

2019. Vanaf 2016 heeft de opbouw van het KaperGerlings Instituut vooral de tijd en aandacht opgeëist en in 2019 wordt ook het bedrijfsonderdeel de Samenlevingsacademie opgestart. Eind 2018 zoekt Ralph Kaper naar een nieuwe vorm voor First Row Entertainment en start met het schrijven van een nieuw bedrijfsplan voor First Row Entertainment. Ralph start weer met het schrijven van TIJD waar hij in 2016 mee ophield.

2020-2021. In het nieuwe bedrijfsplan sluit Ralph First Row Entertainment aan bij de holistische visie t.a.v. mens en maatschappij. Qua thematieken sloten de oude producties eigenlijk al hierbij aan.
De producties vormen in de toekomst het eindresultaat van muziektheaterprojecten waar ook de processen, kunstinstallaties, verdiepende lezingen, interviews een onderdeel van zijn.
In de het art-muziektheaterproject TIJD b.v. het centrale thema over het proces van ouder worden en wat we in ons leven willen bereiken, de schilderijen van Edward Hopper die inspiratie en ruggegraat van het verhaal en de deconstructie van scenes van het verhaal in aparte kunstinstallaties.

In de nieuwe vorm werkt First Row Entertainment telkens aan een productie met een relatief kleine cast waarbij enkele thema's centraal staan en uitgediept worden. Met name daarom gaat het om muziektheaterprojecten. De thema's worden belicht en uitgediept door middel van interviews, lezingen, blogposts en presentaties op YouTube.

De evenementen, trainingen en entertrainment is ondergebracht bij het KaperGerlings Instituut (www.kapergerlings.nl) opent in een nieuw venster.

Over First Row Entertainment

First Row Entertainment is gespecialiseerd in muziektheater. In de eigen muziektheaterproducties staan  de menselijke waardigheid, de menselijke verhoudingen, het samenleven en onze wereld waarin we leven centraal. De firma organiseert (muziek-)theaterentertrainment voor bedrijven, teams, particulieren en scholen. First Row Entertainment is sinds 2016 onderdeel van het KaperGerlings Instituut.

Contactinformatie

First Row Entertainment
Van Heemskercklaan 38, 3941 WG Doorn
0343-70 10 46

WhatsApp: Stel uw vraag via WhatApp

info@firstrow.nl
www.firstrow.nl
First Row Entertainment is bedrijfsonderdeel van het KaperGerlings instituut
Bank NL94.TRIO.0391.1719.92
BTW  NL856142049B01
KvK: 65512154

 

Social Media footer

Algemene voorwaarden voor meespelen

Inloggen