Inhoud
In deze dynamische, laagdrempelige en leerzame workshop maakt de groep een reis door de ogen van de antropoloog. Culturele antropologie gaat over het analyseren en begrijpen van én het omgaan met mensen met andere culturele achtergronden. In deze entertrainment workshop zijn de bouwstenen van de antropologie zoal cultuur, leeftijd, gender, lichaam en religie verwerkt en ook onze eigen perceptie.
Vorm:
Na een korte kennismaking, inleiding over de antropologie, uitleg over de workshop en warming up werkt de groep in een fijne ongedwongen sfeer naar een korte luchtige hilarische eindvoorstelling van 2 x 5 minuten. Het script is al door ons geschreven en wordt verteld door een verteller. Een deel van de groep speelt het stuk. Het andere deel van de groep begeleidt de spelers muzikaal. Met muziekinstrumenten, stem of geluid worden de actie-, sfeer- en emotie momenten gedurende de uitvoering versterkt.
Voor wie?
Voor groepen t/m rond 50 personen. Dat kunnen teams, schoolklassen of familie/vriendengroepen zijn. Voor familie en schoolklassen hebben we aangepast scripts die ook meer gericht zijn naar de belevingswereld van kinderen of jongeren.
Doelen
Bewustwording van diverse culturele achtergronden
Spiegel eigen perceptie
Samenkomen als groep in een veilige, prettige omgeving
Duur: Dagdeel van 3 1/2 uur
Prijs: Op aanvraag, afhankelijk van de locatie, groepsgrootte, catering.
Locatie: Bij jullie op locatie of een geschiktel locatie. Dat kan overal in Nederland.
Workshopbegeleiders
Workshopbegeleiders: Jacqueline Postma (inhoudelijke begeleiding) en Ralph Kaper (begeleiding muziek en spel en organisatie van het evenement)Bio van drs. Jacqueline Postma, docent voor deze cursus:
Ik ben Jacqueline Postma, afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht als cultureel antropoloog. Tijdens mijn studie antropologie, studeerde ik ook 3 jaar psychologie aan de universiteit. Inhoudelijk staat deze opleiding psychologie gelijk aan de huidige bacheloropleiding en titel. Als docent culturele antropologie en psychologie zorg ik dat studenten inzicht krijgen in het specifieke vakgebied en hoe zij deze kennis in de praktijk kunnen inzetten. Voor de praktijk put ik uit mijn ervaringen als docent, groepswerker en onderzoeker in o.a het oerwoud van Peru, de sloppenwijken in Polen, de universiteit van Santander in Spanje en een weeshuis in Hongarije. In Nederland heb ik mijn vakkennis aangevuld met een 1ste graad docent levensbeschouwing en maatschappijleer. Daarmee heb ik les gegeven op de Hogeschool Utrecht en in het voortgezet en speciaal onderwijs. Daarnaast lever ik journalistiek werk voor tijdschriften, bedrijven en kranten. Bij het KaperGerlings Instituut geef ik antropologie, volkerenkunde, interculturele communicatie en psychologie.
Bio van Ralph Kaper
Ik ben Ralph Kaper, mede eigenaar van de Samenlevingsacademie en het het KaperGerlings Instituut waar de Samenlevingsacademie onderdeel van is.
Na mijn studie en werk in o.a. het welzijnswerk, internationale business en trainingswereld ben ik ook vanaf 2002 eigenaar van muziektheaterbureau First Row Entertainment, dat nu ook onderdeel is van KaperGerlings. Met First Row Entertainment heb ik erg veel evenementen, workshops en entertrainment voor bedrijven, scholen en particulieren georganiseerd en gedraaid. Daarnaast heeft het bedrijf 17 eigen muziektheaterproducties op de planken gezet. Ik werkte bij verschillende producties samen met een aantal professonals. Naast het produceren van de stukken heb ik ook het grootste deel zelf geschreven, gecomponeerd, georkestreerd en op een paar stukken na alle stukken geregisseerd.