First Row Entertainment historie

2003.
In 2003 richtte Ralph Kaper First Row Entertainment op als eenmanszaak. De firma destijds organiseerde evenementen, workshops en trainingen. In samenwerking met een aantal theater- en muziekprofessionals werd de eerste muziektheaterproductie Het Hoofd van Medusa een feit in 2004. In deze productie speelde Hubert ter Meulen die in 2005 business partner werd. First Row Entertainment werd toen een vennootschap onder firma. De firma was gevestigd op een eigen locatie en naast evenementen en trainingen ontwikkelden en produceerden de heren steeds meer muziektheaterstukken.

2008.
In 2008 besloot Hubert als vennoot uit de firma te stappen en zijn zang en zangpraktijk verder te ontwikkelen. First Row Entertainment werd weer een eenmanszaak. Ralph richtte een stichting op om de inmiddels lopende productie Medusa door te laten gaan. Daarbij vroeg hij spelers om ook deel te nemen in het bestuurd en organisatie. Hij werd bestuurslid en regiseerde het stuk.

2009. In 2009 stapte Ralph uit de stichting om meer te kunnen focussen op First Row Entertainment. Naast de trainings- en evenementenbusiness zette hij Spartacus de Strijder, de Reünie (een oudere productie, licht aangepast),  Wat kan beter en Outcasts (ook een oudere productie) op de planken. De laatste productie werd in 2011 op de planken gebracht.

2009-2016. De invloed van de economische crisis duidelijk voelbaar. Ralph richtte de activiteiten van First Row Entertainment vooral op bedrijfsmatige trainingen en evenementen en educatieve muziektheatertrajecten op diverse scholen.

2016. First Row Entertainment fuseert met JMG Marketing tot KaperGerlings vof (www.kapergerlings.nl). De naam First Row Entertainment wordt een handelsnaam van KaperGerlings Instituut, officieel ingeschreven bij de KvK te Utrecht. De evenementen en trainingen worden ondergebracht bij KaperGerlings en de muziektheaterproducties bij First Row Entertainment.

 

First Row Entertainment nu
First Row Entertainment was in de afgelopen jaren een springplank voor veel spelers die zich wilden ontwikkelen. Zowel op het vakgebied van (muziek-)theater als op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling. Meer dan 400 mensen stonden op het toneel in meer dan 100 uitvoeringen.
De muziektheaterstukken zaten vol met herkenbare menselijke en dagelijkse zaken en lotgevallen en maatschappelijke vraagstukken. In Outcasts ging het over zorg voor elkaar en voor onze planeet, bij Marcus Antonius over het bevrijden van je geest van obsessies, bewijsdrang, eenzaamheid. Bij de productie Wat kan beter staat de vraag "wat kun je verbeteren?" centraal en bij Ontmoetingen het feit dat we altijd onzelf tegen komen.

Als heropstart project zal First Row Entertainmen eerst de productie Constantia ontwikkelen en op de planken brengen. Een compactere multimediale muziektheaterproductie gecombineerd met een lezing over vrouwen in het oude Romeinse rijk. Een combinatie van de oude muziektheater activeiten van First Row Entertainment en de (historie) activiteiten van KaperGerlings:  Muziek, theater, video en een lezing over het thema. Deze productie wordt in het najaar op de planken gezet.

Een paar jaar geleden is Ralph Kaper begonnen met het schrijven en componeren van de musical TIJD. Een muziektheaterproductie gebaseerd op het werk van de Amerikaanse schilder Edward Hopper. Het thema van de productie is de bewustwording en het proces van ouder worden.
In het najaar van 2017 zal het schrijfproces zijn einde vinden en kan het productiewerk en audities starten.

 

 


 

 

 

 

 

Social Media

  Twitter Youtube Google+