TIJD | 2019-2020

Het muziektheaterstuk TIJD is gebaseerd op schilderijen van de schilder Edward Hopper. Ralph Kaper, muziektheatermaker is de afgelopen jaren bezig geweest met het schrijven van het stuk. In de beginfase schreef zijn moeder Leen Kaper mee tot zij een zware herseninfarct kreeg in 2010. Dat heeft een stevige invloed gehad op de premisse en verhaallijn van het stuk.

 
 
 
   
Update volgt Update volgt
Meer informatie

Wat kan beter? | Zomerproductie 2019

In 2010 werd het muziektheaterstuk Wat kan beter? in Utrecht op de planken gebracht. Het script dat geschreven werd door Ralph Kaper werd door middel van werktheater door regisseur Olaf van de Ven en de spelers verrijkt. De teksten en muziek werd door Ralph per rol geschreven.

 
 
 
   
Update volgt Update volgt
Meer informatie

Oude producties

Muziektheaterproductie TIJD | volg het ontwikkelingsproces

 
 
 
   
Update volgt Update volgt
Meer informatie

Blogberichten

Leen - Helena Maria Kaper - van der Hoeven

Leen - het verhaal van Girly naar Madame

13-08-2018 Hits:577 Blog Ralph Kaper - avatar Ralph Kaper

Leen de moeder van muziektheatermaker Ralph Kaper startte met hem in 2008 het schrijfproces van het muziektheaterstuk TIJD. Haar leven loopt als een rode draad door het verhaal heen en...

Lees verder

2003. In 2003 richtte Ralph Kaper First Row Entertainment op als eenmanszaak. De firma destijds organiseerde evenementen, workshops en trainingen. In samenwerking met een aantal theater- en muziekprofessionals werd de eerste muziektheaterproductie Het Hoofd van Medusa, gecomponeerd door Mark Lobenstein een feit in 2004. In deze productie speelde Hubert ter Meulen die in 2005 business partner werd. First Row Entertainment werd toen een vennootschap onder firma. De firma was gevestigd op een eigen locatie en naast evenementen en trainingen ontwikkelden en produceerden de heren steeds meer muziektheaterstukken.

2008.
In 2008 besloot Hubert als vennoot uit de firma te stappen en zijn zang en zangpraktijk verder te ontwikkelen. First Row Entertainment werd weer een eenmanszaak. Ralph richtte een stichting op om de inmiddels lopende productie Medusa door te laten gaan. Daarbij vroeg hij spelers om ook deel te nemen in het bestuurd en organisatie. Hij werd bestuurslid en regiseerde het stuk.

2009. In 2009 stapte Ralph uit de stichting om meer te kunnen focussen op First Row Entertainment. Naast de trainings- en evenementenbusiness zette hij Spartacus de Strijder, de Reünie (een oudere productie, licht aangepast),  Wat kan beter en Outcasts (ook een oudere productie) op de planken. De laatste productie werd in 2011 op de planken gebracht.

2009-2016. De invloed van de economische crisis duidelijk voelbaar. Ralph richtte de activiteiten van First Row Entertainment vooral op bedrijfsmatige trainingen en evenementen en educatieve muziektheatertrajecten op diverse scholen.

2016. First Row Entertainment fuseert met JMG Marketing tot KaperGerlings vof (www.kapergerlings.nl). De naam First Row Entertainment wordt een handelsnaam van KaperGerlings Instituut, officieel ingeschreven bij de KvK te Utrecht. De evenementen en trainingen worden ondergebracht bij KaperGerlings en de muziektheaterproducties bij First Row Entertainment.
 

 


 

 

 

 

 

Social Media

  Twitter Youtube Google+

Inloggen