Omschrijving: First Row Entertainment richtte Musicalgroep Utrecht op en faciliteerde deze eerste productie
Productiejaar: 2009
Creatives: Regie, script en teksten: Ralph Kaper. Muziek: Mark Lobenstein. Zangcoaching: Hubert ter Meulen
6 optredens, 2 casts, Huis aan de Werf Utrecht

{slider Over de productie}

OVER DE PRODUCTIE
In 2008 besloot Hubert ter Meulen als compagnon uit de firma te stappen om zich te kunnen richten op zijn carrière als zanger en zangdocent. Om de voortgang van de groepen veilig te stellen richtte Ralph Kaper Musicalgroep Utrecht op. Hij vroeg enkele spelers plaats te nemen in het bestuur, schreef de subsidieaanvragen en begrotingen en nam plaats als penningmeester/secretaris. De groepen trainden inmiddels drie maanden onder First Row Entertainment en werden overgeheveld naar Musicalgroep Utrecht zodat de productie veilig gesteld kon worden. Ralph Kaper regisseerde de productie en First Row Entertainment leverde professionele ondersteuning op het gebied van styling, kostuums, oefenbanden, partituren en script, subsidie aanvragen, administratie en boekhouding en wervingsacties.In 2004 werd het stuk onder de naam "Het Hoofd van Medusa" als iets kortere showversie landelijk semi-professioneel uitgevoerd.
In 2005 werd het stuk herschreven, aangevuld en werd het een raamvertelling. De 2004 show werd ingebed in een 20er jaren verhaal.
In 2008 werd het stuk nog een keer uitgegebreid met 5 zangnummers.

VERHAAL
Melanie, een actrice doet auditie voor de rol van Medusa. De producent Arnold wordt verliefd op haar en raakt door haar geobsedeerd. Anna, zijn vrouw moet de hoofdrol van Medusa afstaan en genoegen nemen met de rol van Athena. Melanie ontmoet Peter, die de hoofdrol van Perseus gaat spelen waar ze een verhouding mee krijgt. Tijdens de repetities en optredens van de Medusa show maakt Anna backstage het leven van Melanie ondraaglijk. Als Melanie en Peter besluiten te trouwen speelt Anna haar laatste troef uit. Zij vertelt het aan haar man Arnold, geeft hem zijn revolver uit zijn cast en Arnold verlaat blind wordt van woede zijn kantoor. In de Medusa show wordt Medusa onthoofd en sterft langzaam af. Op dat moment schiet Arnold Melanie neer, die dus op dat moment Medusa speelt. Melanie sterft in de armen van Peter die Perseus speelt. Realiteit en show zijn samengekomen.

TEAM
Regie: teksten en script: Ralph Kaper
Muziek: Mark Lobenstein
Zangbegeleiding: Hubert ter Meulen
Choreografie: Derrick van der Leuv
Decor: Pieter Van Der Galiën, Sebastiaan van Koekenberg

UITVOERINGEN
6 keer uitgevoerd in de Koepelzaal van Huis aan de Werf.

CAST
De musical werd uitgevoerd door 2 casts.

{slider Multimedia}

{slider Muziek}

Zangnummers en muzikale arrangementen: Mark Lobenstein
Teksten: Ralph Kaper
De muzieklijst volgt nog

{/sliders}

Social Media

  Twitter Youtube Google+

Inloggen